Over Hendrik

Als kind was ik al gek op alles wat met auto’s en motoren te maken heeft, met name voertuigen op ruig terrein. Het rijden van 4X4 Challanges was daarom een logische stap. Het beheersen van een 4 wiel aangedreven voertuig over een uitdagend parcours is gewoon prachtig.

Kampioen

In 2001 lukte het mij zelfs om als rookie de overwinning van de Off Road Challange (ORC) op mijn naam te zetten. Alles zat mee. Wát een overwinning was dat! Met dank aan Eric van Maanen die mijn teamgenoot was. Het was het begin van een andere droom: zelfstandig ondernemer worden. Ik wilde mijn kennis en ervaring gebruiken om andere weggebruikers te helpen.

Veilig rijden

Naast het vergroten van de rijvaardigheid in terreinwagens, help ik mensen om hun rijvaardigheid op de openbare weg te verbeteren. Onzekerheid is onveilig, zowel voor de chauffeur als voor de overige weggebruikers. En iedereen wil toch weer veilig thuis komen? Door lastige situaties te oefenen, hetzij met de auto, hetzij met auto en caravan of aanhanger, worden mensen zelfverzekerder in het verkeer. Het voorkomt onverwachte en onlogische reacties.

Uitbreiding

Op een gegeven moment ben ik in aanraking gekomen met scootmobiel bezitters. Het blijkt dat veel mindervaliden hun voertuig al enige tijd hebben, maar dat ze ‘m niet gebruiken. Tegen de tijd dat het écht nodig wordt, nadat ze continu van een ander afhankelijk zijn en niet eens een boodschap kunnen halen, durft men niet op hun scootmobiel te rijden. Ze zijn bang dat ze om vallen, dat ze een stoep niet op of af kunnen komen en/of dat ze ergens achteruit moeten rijden. Dit blijkt een algemeen verschijnsel te zijn. Voor mij was dit de aanzet om hier een training voor te maken, zodat de bewegingsvrijheid van deze groep mensen vergroot wordt. 

Mooie baan

Het liefst geef ik één of twee personen tegelijk les, waardoor ik hen optimaal kan helpen om goed te leren rijden. Het is zo mooi om elke keer de vooruitgang te zien. Ik heb een prachtige baan, die mij heel veel voldoening geeft. 

Hendrik IJff